“özel koleksiyon” – Karaköy Mono

NIKE’DAN STRANGER THINGS’İN YENİ SEZONUNA ÖZEL KOLEKSİYON

Stranger Things dizisinin 1985 yazında geçen bu üçüncü sezonunda Indiana’nın küçük kasabası Hawkins’te (hiç şaşırtıcı olmayan şekilde) değişim rüzgarları esiyor. Dizinin bu sezonu, aşk ve arkadaşlık gibi konularla meşgul liseli bir gruptan oluşan ana karakterlerin yaklaşan bir tehlikeyle mücadelesini konu alıyor.

Önceki iki sezonda olduğu gibi Hawkins’e 1980’ler nostaljisi hakim. Bu nostalji ruhu, klasik Nike ayakkabılarının ve markaların yaygın olduğu kostümleri de ele geçirmiş durumda. Sadece ekranda değil, Cortez, Blazer and Tailwind’in öne çıktığı Nike Stranger Things koleksiyonununda da ilham kaynağının nostalji olduğunu söylemek mümkün.

1985’te spor dünyası radikal bir değişim yaşıyordu. Los Angeles’taki Olimpiyatların enerjisi hissedilirken diğer yandan da basketbol severler tüm yoğunluğuyla Showtime dönemini yaşıyordu. 1985 yılı, Nike için Air’in şekillenmeye başladığı yıldır (model iki yıl sonra Air Max I ile hayat bulmuştur) ve ikon niteliğindeki Dunk’un üniversitelerin basketbol sahalarında kendini gösterdiği yıl da yine 1985 yılı olmuştur. Cortez, Blazer ve Tailwind, gerek spor gerekse tarz serisi açısından favori ürünler haline gelerek Stranger Things koleksiyonuna da zamansız bir orijinallik kazandırdı.

İşbirliğinin ilk meyvesi olan üründe Hawkins Lisesinin yeşil ve turuncu renkli teması kullanılırken kıyafetlerde ve ayakkabılarda güçlü bir Kaplan maskotu yer aldı. Eşofmanlar ve tamamlayıcı tişört ürünleri 80’lerin beden eğitimi sınıfı tarzından ilham aldı ve üç adet spor ayakkabı da bu tarza uygun şekilde tasarlandı. İlk koleksiyon 27 Haziran’da piyasaya çıkacak.

İkinci üçlü ayakkabı serisiyse 1 Temmuz’dan itibaren satışa çıkacak. “OG Pack” adı verilen ayakkabı serisinin her birinde kırmızı, beyaz ve mavi renkli bir tema kullanıldı. Topuk kısmına ve havai fişek temalı astara 1985 Bağımsızlık Günü’nü gönderme yapan bir yıl işareti eklendi.