Seren Saraç ile müzik hayatı, düşünceleri ve gelişimi hakkında konuştuk. Günlerimizin sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Müzik sığınak noktalarımızdan birisi. İyi ki varsın müzik derken üretim yapan müzisyenlere de güvenerek bunu söylüyoruz. Kendisini ilerleyen zamanlarda çokça dinleyeceğiz ve arayacağız elbette. Söz ve bestelerinin daim olması dileğiyle, buyrun kısa ve keyifli söyleşimize…
• Müzik eğitiminize hâlâ devam ediyorsunuz. Müzik okulda öğrenilen bir şey midir? Aslında ne katıyor bu eğitim size?
Evet, halen İTÜ’de Müzikoloji eğitimi görüyorum. Okulda her tür müziği deneyimliyorum. Halk müziği dersinden çıkıp piyano dersine, oradan makam dersine girmek ufkumu genişlettiği gibi kendi müzik yolumda da bana ışık oluyor.
• Özellikle cover yorumlarınız çok beğenilmişti. Cover seslendirmek bir avantaj mı dezavantaj mı?
Kendi şarkılarımı yazmaya başlamadan önce sevdiğim sanatçıların şarkılarını yeniden yorumladım. Bu durumu avantaj ya da dezavantaj olarak hiç düşünmemiştim 🙂 Yaklaşık üç yıldır kendi bestelerimi yapıyorum. Yapılmış şarkıların dışında artık kendi şarkılarımı dinleyenlerimle buluşturmaya çalışıyorum.
• Ufak ufak geliyorsunuz. Çıkardığınız ilk tekli, sonra seslendirdiğiniz eserler, şimdi de “Yıldızlar”. Sözler size ait. Bu üretkenlik devam edecek mi? Albüm yapmaya niyetiniz var mı?
Üzerinde çalıştığım bestelerim var. Hedefim yeni yılda bu şarkıları düzenli bir şekilde yayınlamak. Albüm için erken olduğunu düşünüyorum.
• Alternatif müzik denildiğinde çok çeşidi var tabii ki. Sizin tarzınızın sade, sakin ilerleyen bir yanı var. Daha çok nasıl tanımlarsınız müziğinizi?
Akustik ve elektronik seslerin buluşmasını seviyorum. Bunu da müziğime yansıtmaya çalışıyorum. Şarkılarımda etnik vokaller kullanmayı da çok seviyorum. Müziğime, tüm türlerin uyum birlikteliği diyebilirim.
• Son olarak günleriniz nasıl geçiyor? Çağımızın büyük sorunları var. Pandemi de bunlardan birisi. Bir müzisyen olarak hayata nasıl bakıyorsunuz? Karamsarlığa düştüğünüz oluyor mu, ya da müzikle uğraşmak zaten sizi rahatlatıyor mu?
Sahneden uzak kaldığım için üzgünüm. Bazen karamsarlığa düşüyorum. Böyle zamanlarda kafamı dağıtacak işlere yoğunlaşıyorum. Müzik yapmak kadar müzik dinlemek ve keşfetmek de beni rahatlatıyor. Bir müzisyen olarak zaten yarınım belli değilken, pandemi döneminde bugünümü bile bilmiyorum. Bu dönemi belirsizlikler içinde yeni şarkılar ve üretimler yaparak değerlendirmeye çalışıyorum.