Nilüfer Topal’ın ‘Düşler Alemi’ adlı resim sergisi Trump Art Gallery’de
Sembolik anlatım dilini benimseyen sanatçı Nilüfer Topal, ‘Düşler Alemi’ isimli resim sergisiyle Trump Art Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor. Nilüfer Topal’ın izleyicinin kendi dünyasıyla bağ kurmasını amaçladığı sergi, 30 Nisan’a kadar gezilebilir.
Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan Trump Art Gallery, yerli ve yabancı sanatçıların sanat eserlerine ev sahipliği yapmaya, İstanbullulara sanatın özgün örneklerini sunmaya devam ediyor.
Bilinçdışının derinliklerine gönderilmiş, ne olduğu bilinmeyen en ufak bir şeyin bile bizi rahatsız etme ve uykusuz bırakma potansiyelinin olduğunu söyleyen sanatçı Nilüfer Topal, “Rahatsızlık duyulan şeyin ne olduğunu ve neden olduğunu bulmanın yolu, gizleyip görmek istemediğimiz, korkup kaçtığımız şeylerle yüzleşebilmekten geçiyor. Zamanında benliğimizi korumak ve olanlarla başa çıkabilmek amacıyla unuttuğumuz ve derine gömdüğümüz şeyler, artık işlevini kaybettiğinde ayak bağı olmaya başlar. Uranus’ün hoşlanmadığı ve görmek istemediği çocukları Hekatonheir’ler ve Kiklop’lara yaptığı gibi Tartaros’un derinlerine atıp hapsettiğimiz canavarların ne dediğine, dolunayın ışığında bakmak gerek belki de” diyor.
Nilüfer Topla, ‘Düşler Alemi’ olarak ortaya çıkan seride, izleyicinin kendi tecrübesinin ve dünyasının yol ve yöntemleri içerisinde, katmanları açarak bağ kurması için imgeler yaratmayı amaçlıyor.
Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği sergi, 30 Nisan tarihine kadar Trump Alışveriş Merkezi B2 katında bulunan Trump Art Gallery’de ziyaret edilebilir.
Nilüfer Topal hakkında: Nilüfer Topal 1982 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği’nden 2004 yılında mezun oldu. Aynı okulda yüksek lisansını tamamladı. Konularını genellikle mekana ve figüre dair ayrıntılardan seçen sanatçı, kendi halinde ve iddiası olmayan nesneleri resimlerinin ana teması haline getirmeyi tercih etmiştir. Son dönemde ise sembolik anlatım dilini benimsemiştir. Sanatçı, varolduğundan bu yana düşünce ve duygularını sembollere dönüştüren ve görsel sanatlarda bunu çokça kullanan insan psişesinin derinlerinden gelen sembollerle iletişim kurmaya çalışarak, kolektif hafızayla bütünleşmenin yollarını aramaktadır.