“DOGVILLE” – Karaköy Mono

Glass Room yeni sezona Dogville oyunu ile damga vuracak

Türkiye’de ilk kez Versus Tiyatro’nun yepyeni uyarlamasıyla 21 Eylül’de galasını yapan dünyaca ünlü yönetmen Lars Von Trier’in kült filmi Dogville 5 ve 19 Ekim’de UNIQ İstanbul’un alternatif sahnesi Glass Room’da


Sezonun en iddialı oyunlarından Dogville, 5 ve 19 Ekim’de Glass Room’da tiyatro severlerle buluşacak. Cannes Film Festivali’nin kötü çocuğu bol ödüllü Danimarkalı yönetmen Lars Von Trier’in kült filmi Dogville’i Türkiye’de ilk defa sahnelere taşıyan Versus Tiyatro, 12 kişilik kadrosu ile sanat severleri şiddetli ve tehlikeli bir dünyaya davet ediyor.

1930’lu yılların Amerika’sında Dogville isimli küçük bir kasabada yaşanan bu karanlık hikaye insan doğasının en ürkütücü yanlarını gözler önüne seriyor. İzleyicilerin Grace isimli bir kadının sakin bir yaşam süren Dogville halkının arasına katılmasıyla madalyonun diğer yüzünü keşfedeceği bu dehşet verici oyunda pek çok sürpriz bulunuyor.

Kayhan Berkin tarafından uyarlanıp yönetilen Dogville’in başrol oyuncuları Rüzgar Aksoy, Ece Çeşmioğlu ve usta oyuncu Şerif Erol’un yanında oyunun sıra dışı dekoru da Gökhan Kodalak tarafından hazırlandı. Sıradan insanların sıradan hayatlarının olabilecek en sade şekilde sahneye taşındığı oyunda unutulmayacak ses efektleri Joe Conchie’ye ait.

Lars von Trier’in kendi deyimiyle en iyi filmi olarak nitelendirdiği ve Versus’un 9. prodüksiyonu olan Dogville’i bir an önce izlemek isteyenler biletlere www.biletix.com adresinden, oyun ile ilgili tüm bilgilere ise www.uniqistanbul.com adresinden ulaşabiliyor.