COMIKON: “İLHAM VER!” – Karaköy Mono

COMiKONİSTANBUL bu yıl 28-30 Eylül tarihleri arasında, Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılıyor.

Yaratıcı çizim ve çizgi hikaye alanında çalışan önemli çizer, yazar ve meraklıların buluştuğu COMIKON’un ikincisi, bu yıl 28-30 Eylül tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi’nde!

Eğitim ve eğlenceyi hayal dünyasıyla birleştiren; seminer, konferans, panel ve workshop’un yer alacağı COMIKON’un bu seneki teması ise “İlham Ver!”.


Hangi Etkinlikler var?

*RAP KONSERİ

SEHABE & YEİS SENSURA

Comikon’da sahne alacak olan ünlü rapçiler Sehabe ve Yeis Sensura ile katılımcılar müziğe ve eğlenceye doyacak.

*JAPONYA’NIN EN BAŞARILI GENÇ SOSYAL MEDYA PATRONU COMİKON İSTANBUL’DA

COMiKON-İstanbul Fest bu sene Sosyal Medyada başarılı olmuş kişileri ağırlıyor,

Japonya’dan COMiKON-İstanbul’un davetiyle Türkiyeye gelecek olan Sosyal Medya Gurusu Tomohide Kamei, Takipçilerinin sayısı 21 Milyonu bulan Tokyo Otaku Mode’ un kuruluş hikayesini, Ve Sosyal Medyada Global Başarının Sırları’nı anlatacak.

*50’DEN FAZLA SEMİNER, KONFERANS, ÜNLÜ ÇİZERLERLE SÖYLEŞİ SİZLERİ BEKLİYOR.

Yıllardır severek takip ettiğimiz Otisabi hikayelerinin çizeri Yılmaz Aslantürk Daral ve Timsah ‘ın çizeri Mehmet Çağçağ, Caveman’ın çizeri Tayyar Özkan, Karabala’nın çizeri Hikmet Yamansavaşçılar’ın yanı sıra yurt dışında Marvel, DC Comics gibi ünlü yayınlara çizen Yıldıray Çınar, Korkut Öztekin, Ozgür Yıldırım, Devrim Kunter’ de yer alıyor.

*TASARIM VE GAME DESİGN ALANINDA EĞİTİCİ PANELLER

Bu yıl 4 üniversitenin (Bilgi Ünv. Bahçeşehir Üniv. İstanbul Aydın Üniv. Beykoz Ünv.) katılımı ile çizim teknikleri ve Game Design alanında birçok eğitici panel yer alacak ayrıca Anima Okul’un ‘Z Brush’ tekniklerini anlattığı 1.5 saatlik bir seminer de Comikon’un Eğitim Panelleri içerisinde bulunuyor. *ÇOCUKLAR İÇİN NELER VAR;

Çizgi roman, manga, Edding ile çizim, Fransız Kültür Merkezi’nden “Kamishibai (Japon Gölge Oyunu), Adore ile Meka Robot montajı, gibi eğlenceli birçok atölye.

*MIRACULOUS: Ladybug and Cat Noir”

Ayrıca televizyonda çocukların ve gençlerin beğenerek izlediği “Miraculous: Ladybug and Cat Noir” (Mucize: Uğurböceği ve Kara Kedi) de festivale katılıyor. Festival sırasında Miraculous hayranlarını sürpriz hediyeler bekliyor.

*VALERİAN Sergisi

Comikon İstanbul’da bu yıl Fransız Kültür Merkezi katkılarıyla Jean-Claude Mézières’in “Valerian” isimli çizgiroman sergisi yer alıyor.

Valerian çizgiroman serisi 21 dile çevrilmiş ve 10 milyondan fazla kopya satmıştır. dünyaca ünlü yönetmen Luc Besson tarafından filme de uyarlandı. Ayrıca Besson, Beşinci Element filmi için konsept çalışmasını yine Mézières ile yapmıştı.

*ANİME PRÖMİYERi “MACQUIA: Where the Promised Flower Blooms”

Comikon Festivali içinde, İstanbul Japonya Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla, Türkiye’de bir ilk gerçekleştiriyor ve bir anime filminin prömiyerini yapılıyor.

“MACQUIA: Where the Promised Flower Blooms”.Anime filmi üç gün sürecek olan Festivalin ilk akşamında yer alıyor. Ejderhalar ve antik klanlar arasında yer alan bu fantastik hikaye animasyon kalitesi ile de göz kamaştırıyor

*YARIŞMA VE GÖSTERİLER

Dövüş oyunu turnuvaları, kutu-kart-FRP oyunları, CosPlay atölyeleri, K-Pop dans gösterileri, Anisong Grand Prix şarkı yarışması, anime bilgi yarışmaları, konserler, Manga Academy sergileri Edding kalemlerinin katkılarıyla ücretsiz yapılacak olan çizim atölyeleri ile daha bir çok değişik etkinliğin yer alacağı organizasyon bu yıl da tıka basa dolu olacak!

Bir yandan eğlenmek, bir yandan da başarılı sanatçıların konuşmalarını dinleyerek dolu dolu bir üç gün geçirmek istiyorsanız Comikon Festivalini kaçırmayın.