“MART’TA BABYLON’DA!” – Karaköy Mono

Şehrin müzik ve eğlence hayatına yön veren Babylon, Mart ayında da birbirinden farklı tarzların ve kültürlerin temsilcilerini ağırlamaya devam ediyor. Babylon’un Mart programında; Etnik Bas serisi kapsamında 47Soul ve Zenobia, Charlie Winston, Balkan Wedding Party No.2 by Kolektif İstanbul, License to Dance serisi kapsamında Weval, Kökler ve Filizler serisi konserlerinin dördüncüsünde Mehmet Güreli ve Kalben, Güneşin Kadınları serisi kapsamında Jülide Özçelik ve Nilüfer Yanya, Oldies But Goldies, Hey Gidi Günler, Radyo Eksen Partisi ve Valeron & Band Live var.

TarihSaatEtkinlik
1 Mart 2019 22.00Oldies But Goldies
2 Mart 2019 22:30Etnik Bas: 47Soul, Öncesi: Zenobia
6 Mart 201921:30Calypso Night: Metin Ersoy
7 Mart 201921:30Charlie Winston
8 Mart 201922:00Balkan Wedding Party No.2 by Kolektif İstanbul
9 Mart 201922:00Hey Gidi Günler
13 Mart 201921:30Güneşin Kadınları: Jülide Özçelik
14-15 Mart 201921.3022.30License to Dance: Weval
20 Mart 201921:30Kökler ve Filizler No.4 Mehmet Güreli ve Kalben
23 Mart 201922.00Radyo Eksen Partisi
28 Mart 201921.30Güneşin Kadınları: Nilüfer Yanya
29 Mart 201922.00Valeron & Band Live

Etkinlikler Hakkında

Güneşin Kadınları

Türkçe sözlü caz müziğinin önemli vokallerinden Jülide Özçelik, “Güneşin Kadınları” serisi kapsamında, 13 Mart Çarşamba Babylon’a konuk oluyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde Nükhet Ruacan gibi birçok önemli akademisyenle çalışarak Vokal Performans Bölümü’nden mezun olan Jülide Özçelik, bu coğrafyaya ait fakat evrensel standartlarda Türkçe sözlü bir albüm yapmaya karar verdi. Kendi besteleri ve sevdiği eserleri müzisyen arkadaşlarıyla birlikte yorumladığı “Jazz İstanbul Volume-1” albümünü 2008’de, “Jazz İstanbul Volume-2” albümünüyse 2011’de dinleyicileriyle paylaştı. Yerel ve uluslararası birçok festivalin yanı sıra Bursa, Antalya, Çukurova, İzmir ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestraları’yla konser vermeye devam eden Jülide Özçelik, son albümü “Nefes”i geçtiğimiz ay yayımladı. Düzenlemeleri Cem Tuncer’e ait olan albümde Özçelik’e; piyanoda Ercüment Orkun, gitarda Cem Tuncer, kontrbasta Volkan Hürsever, bas gitarda Efecan Tuncerve davulda Ediz Hafızoğlu eşlik etti.

Londra çıkışlı Türk asıllı sanatçı Nilüfer Yanya28 Mart Perşembe Babylon’a konuk olacak. “Small Crimes” ve “Keep on Calling” ile yakaladığı çıkışı “Baby Luv” ile devam ettiren Nilüfer Yanya; kısa sürede çıtayı yükselterek The xx, Broken Social Scene ve Mitski gibi sanatçılarla ile aynı sahneyi paylaştı. Hızla hayran kitlesini genişleten genç müzisyen; The Guardian, Pitchfork, The FADER, i-D, Noisey, Nylon ve BBC 6 Music gibi birçok önemli müzik platformundan övgüler aldı. Piyano ve çello dersleri alırken Pixies, The Libertines, The Strokes’un etkisi altına giren ve gitara yönelen Nilüfer, Nina Simone ve Jeff Buckley’nin yanı sıra Connan Mockasin gibi çağdaşlarından da ilham alıyor. 23 yaşındaki sanatçı, gitarı ve yumuşak vokaliyle soul ve indie pop’u aynı noktada buluşturmayı başarıyor. Hemen hemen her an her yerde şarkı sözü yazdığını belirten Nilüfer Yanya, şarkılarında bazen çalınan bisikletini, bazen biten bir ilişki gibi hayata dair konuları anlatıyor. 2018’in ilk aylarında “Thanks 4 Nothing” kısaçalarını yayımlayan Nilüfer Yanya, geçtiğimiz günlerde yeni albüm habercisi olan “Heavyweight Champion of the Year” teklisini paylaştı. 

License to Dance

Hollandalı ikili Harm Coolen ve Merijn Scholte Albers’in elektronik müzik projesi Weval“License to Dance” serisi kapsamında 14 ve 15 Mart’ta Babylon’da!

Funk baslar, filtreli davullar ve yankılı zillerin dijitalin ötesindeki birlikteliğiyle elektronik müzik; içimizde yaşayan ritmi yanımızdakilerle paylaşmaya davet ediyor. Lazerlerle trampetlerin kesişiminde, elektronik müzik sahnesinin dikkat çeken isimleriyle kendi beat’lerimizin rüzgarına kapılmak için “License to Dance” serisinde bir araya geliyoruz. Kendimizi müziğe bırakıyor, piste sürükleniyor ve bütün gece dans ediyoruz!

Albers’in trip-hop geçmişi ve Coolen’ın house sevgisinin birleşimiyle şekillenen ve özellikle elektronik müziğin hiçbir alt türüne bağlı kalmamayı başaran Weval, güçlü synth’lerin ve etkileyici ritmik motiflerin ustalıkla bir araya geldiği ilk kısaçalarları “Half Age”i, 2013’te yayımladı. Elektronik müziğin kalelerinden Kompakt’a dahil olan Hollandalı ikili, ertesi yıl yayımladıkları “Easier” ve “It’ll Be Just Fine / Grow Up” kısaçalarlarıyla yakaladıkları elektro-funk sound’uyla, melodik tarzlarını dans pistlerine de taşımayı başardı. Kendi isimlerini taşıyan çıkış albümlerini 2016’da yayınlayan Weval, bu albümle sonik yolculuklarını devam ettiriyor.

Kökler ve Filizler 

Popüler Türkçe müzik tarihinin anıt isimleri ile yeni kuşağın gelecek vadeden sanatçılarını aynı sahnede buluşturan “Kökler ve Filizler” serisinin dördüncü gecesinde Mehmet Güreli ve Kalben20 Mart Çarşamba günü Babylon’da sahne alacaklar. 

Sadece son elli yıldan bugüne bakıldığında bile gözlemlenebilecek türler arası etkileşim, popüler müzik tarihinde yer edinmiş kendine has denemeler ve onlarca anıt isim ile bu coğrafyanın müzikal köklerinin çok derinlere uzandığı artık tüm dünyada kabul gören bir gerçek konumunda. Aynı coğrafyada dijital çağ ile birlikte hızlanan, her şeyden anında haberdar olan ve tarifsiz bir hızla üreten “yeni nesil” isimlerin sayısı da her gün artıyor. “Kökler ve Filizler” serisi, artistic ideas ve Median Müzik Edisyon iş birliği ile popüler müzik tarihimizin anıt isimleri ile yeni kuşağın gelecek vadeden sanatçılarını aynı sahnede buluşturuyor.

Etnik Bas

Filistinli elektronik rock grubu 47Soul ve öncesinde Arap elektronik müzik ikilisi Zenobia“Etnik Bas” serisi kapsamında Yabangee desteği ile 2 Mart Cumartesi Babylon’a konuk oluyor. 

Farklı coğrafyaların geleneksel müziklerini; bas ağırlıklı altyapılar, elektronik beat’ler, dub, trap, hip-hop, funk ve rock elementleriyle birleştireren sound’ları ile katılımcıları dans pistinde tutmayı garanti ediyor. “Etnik Bas” serisinde; kökeni İngiltere ve Jamaika soundsystem kültürüne, sokağa ve farklı dillere dayanan müzik tarzlarının yanı sıra protest duruşlarıyla da dikkat çeken isimler de bulunuyor.

Ortadoğu’nun yükselen isimlerinden 47Soul; geleneksel Filistin sokak müziğini elektronik beat’ler, dub, hip-hop, funk ve rock elementleriyle harmalandıkları “Shamstep” sound’uyla dikkatleri üzerine çekti. Analog synthesizer’lar ve gitar ezgileriyle müziğini güçlendiren 47Soul, Arapça ve İngilizce şarkı sözleriyle de eşitlik ve özgürlüğe çağrıda bulunuyor. Arap dünyası ve Avrupa’da büyük bir hayran kitlesine sahip grup; Glastonbury, WOMAD, Boomtown Fair, Shambala, Bestival, Roskilde, Esperanzah, Roots gibi festivallerde sahne aldı. Yeraltı müzik sahnelerinde de sıklıkla kendi gösteren dörtlünün “Intro to Shamstep” teklileri Youtube’da 8 milyondan fazla görüntülendi. Orta Doğu’nun sıra dışı gruplarının arasında yer alan 47Soul, bugünün Londra’sı ve Orta Doğu’nun 100 yıllık politik tarihi arasındaki ortak temalar etkisindeki ilk albümleri “Balfron Promise”i 2018 başında paylaştı. Albümde Londra’da geçirdikleri 3 sene içerisinde bir süreliğine kaldıkları “Balfon Tower”da uzun süredir yaşayan komşularının binadan çıkarılışına tanık olmaları, farklı coğrafyalarda yaşanan yıkımların etkileri, sınıfsal ve kültürel çatışmalar arasında bağlar kurabilecekleri bir esin kaynağı oldu. 

Zenobia, Filistin’den Kuzey Afrika’ya uzanan Levant bölgesinin Arap pop melodilerini elektronik beat’lerle birleştiriyor. Müziklerinde geleneksel Suriye ve Filistin dansı “dabke”yi ve Mısır beat’lerini kullanan Zenobia, Isam Elias ve Nasser Halahlih’ten oluşuyor. Haifa çıkışlı grup, ismini milattan sonra 3. yüzyılda yaşayan Palmira kraliçesi Zenobia’dan alıyor.

Charlie Winston

Indie folk-pop sound’u ve gitarına eşlik eden güçlü vokaliyle, soul ve caz tınılarını harmanlayan İngiliz besteci ve söz yazarı Charlie Winston, 7 Mart Perşembe Babylon’da müzikseverlerle buluşuyor.

Müzisyen bir aile içerisinde Suffolk’ta büyüyen Charlie Winston, büyüdüğü çevre içersinde bir araya geldiği farklı müzisyenler, orkestralar ve tiyatroculardan da beslenerek kariyerinin başında Tox Baxter ile çalmaya başladıktan sonra bir süre “Charlie Winston and the Oxymorons” ismiyle sahne aldı. Çıkış albümü “Make Way”in prodüktörlüğünü yapan Peter Gabriel ile 2007’de Avrupa turnesine çıkarak ismini duyurdu. İngiliz sokak sanatçısı ve ozan imajıyla da dikkat çeken Charlie Winston, 2009 yılında yayımladığı “Hobo” ile Fransa listelerinin başında uzun süre yer edindi. Kendi ülkesinin dışındaki dinleyicilere ulaşabilen ve uluslararası ilk albümü yayımlayan Avrupalı sanatçıların ödüllendirildiği “European Border Breakers Awards”ta, 2010 yılında “Avrupa’daki En İyi İngiliz Sanatçısı” kategorisinde ödül aldı.2015 yılında yayımladığı “Curio City” sonrasında yapım süreci 3 yıl süren albümü “Square 1”; “başlangıç noktası”na dönüşü, daha basit, daha saf bir zamanın köklerini ve yaratıcılığın özgürlüğünü getiren özü hatırlamayı anlatıyor. Kişisel, sosyal ve küresel konuları ele aldığı son albümü, Winston’ın farkındalık açısından etki alanı en geniş albümlerinden.

Valeron & Band Live

Mikonos çıkışlı DJ ve prodüktör Valeron, “Valeron & Band Live” projesi ile 29 Mart Cumaakşamı Babylon’da!

Mikonos’a yerleştikten sonra prodüktörlük yapmaya başlayarak deep house ve elektronik müzik türlerindeki çalışmalarıyla ismini duyuran Valeron, kendi kuruduğu plak şirketi “Bercana Music” etiketi taşıyan albümleri “Amare” ve “Aigaio”yu yayımladı. Klarnet, ud, saz, santur ve buziki gibi Ortadoğu ve Yunan müziğinin gelenekse enstrümanlarını elektronik beat’lerle birleştiren Valeron; geçtiğimiz yıl başlangıcını yaptığı yeni projesi “Valeron & Band Live”ı, 29 Mart akşamı Babylon dans pistine taşıyor.

Partiler

Oldies But Goldies

Oldies But Goldies ile nostaljik koreografiler 1 Mart Cuma günü yeniden Babylon’un dans pistine çıkıyor! ABBA’dan Michael Jackson’a, Depeche Mode’tan Madonna’ya, Snap’ten Donna Summer’a birçok efsane müzisyenin şarkıları arasında mekik dokuyan parti, dinleyicileri zamanda yolculuğa davet ediyor. 

Balkan Wedding Party

Kolektif İstanbul‘un eğlenceli akustik enstrümanlarının elektronik ritimleriyle bir araya geldiği “Balkan Wedding Party”8 Mart Cuma akşamı katılımcıları Babylon’un dans pistine davet ediyor.

2006 yılından beri “Balkanatolia”, “Krivoto”, “Kerevet” ve “Pastırma Yazı” isimli dört albüm yayınlayan Kolektif İstanbul; caz ile funk altyapılarından beslenerek Anadolu ve Balkan müziğini farklı bir perspektifle harmanladı. Tek bir müzik türü ile sınırlı kalmayı reddederek, türler arasında formlarla oynamayı tercih eden grup; Montreux Caz Festivali, Schleswig-Holstein Müzik Festivali, The Flow Festival, Fira Mediterrania gibi uluslararası festivallerde başarılı performanslar sergiledi. Son zamanlarda samimi videolarıyla da öne çıkan ekip; saksafonda Laniepce, vokalde Aslı Doğan, davulda Batuhan Baraç, suzafonda Ertan Şahin, tuşlularda Tamer Karaoğlu ve klarnette Talat Karaoğlu’dan oluşuyor.

Hey Gidi Günler

Türkçe pop şarkıları eşliğinde müzikseverleri 90’lı yıllara götürücek “Hey Gidi Günler”, 9 Mart Cumartesi Babylon’da!

Babylon yıllardır ev sahipliğini yaptığı Oldies But Goldies ve yeni konsepti Y2K Millennium Party’de de olduğu gibi müzikseverleri zamanda yolculuğa çıkarıyor ve bu sefer 90’ları dans pistine taşıyor. Sarp Dakni ve Berke Yavuz’un kabin başında olacağı gecede; Yonca Evcimik, Mustafa Sandal, Burak Kut, Tarkan, Emel Müftüoğlu, İzel-Çelik-Ercan ve 90’ların hit şarkılarından oluşan Türkçe pop seçkisi geceye eşlik edecek.

Radyo Eksen Partisi

İçlerinden geldiği gibi çalan Radyo Eksen DJ’leri 23 Mart Cumartesi gecesi Radyo Eksen Partisiiçin Babylon’da setin başına geçiyor. Radyo Eksen DJ’leri indie rock’tan ska’ya, punk’tan hip-hop’a uzanan sınırsız seçkileriyle klasikleşen Radyo Eksen partisinde katılımcıları geç saatlere kadar dans pistinde tutmayı garanti ediyor.

Biletler, Mobilet iOS ve Android uygulamaları ile mobilet.com üzerinden ve Babylon Gişe’den satın alınabiliyor.