“100. yıl kutlaması” – Karaköy Mono

Kemâl, gözyaşları içinde izlendi…

İSTANBUL’DA MUHTEŞEM 100. YIL KUTLAMASI

Sanatçı Pınar Ayhan, Samsun’dan başlattığı 100. Yıl Turnesinin İstanbul durağında coşkulu bir izleyiciyle buluştu. Unıq Hall’deki gösterinin ardından salonu tıklım tıklım dolduran ve sanatçıyı  dakikalarca ayakta alkışlayan izleyiciye teşekkür eden Ayhan, “Biz bugün 100. yılı kutluyoruz. Dilerim bizden sonrakiler 300, 500 hatta binlerce yılını kutlayacaklar bu büyük yolculuğun,” dedi.

“Tarih çok şey anlatır ama saklar da,” diyerek yola çıkan Pınar Ayhan 19 Mayıs özel turnesine  İzmir ve Denizli ile devam edecek.

GENÇLERİN ATATÜRK’E MEKTUPLARI SERGİSİ

Ayhan, 19 Mayıs  1919’un 100. Yılında “100 Gençten Atatürk’e Mektuplar” isimli bir başka projeye de imza attı.  Kitaplaştıracak olan  mektupların bir kısmı İstanbul’daki gösteri öncesinde fuayede sergilendi. Sergi izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı.

Kemâl isimli oyunun Fikir ve Proje Tasarımı atatPınar Ayhan’a ait. Oyunun Dönem Araştırma ve Metin Yazarlığını Banu Mertyürek Güler ve Pınar Ayhan yapıyor. Yönetici Yapımcılığını Sühan Ayhan’ın üstlendiği müzikal belgeselin, Proje Koordinatörü Ayşe Karakoç, sahne rejisi Özgür Billur, Işık Tasarımı Mustafa Bal tarafından gerçekleştiriliyor. Sahnede sanatçıya eşlik eden orkestra ise Aslı Gültekin (Çello), Özge Erdem (Keman) Mustafa Cihan Aslan (Klarnet), Erdinç Aktuğ (Perküsyon), Evren Kalaycıoğlu (Piyano) ve Ulaş Koray Gökben (Bağlama) gibi deneyimli müzisyenlerden oluşuyor.