Mahşer-i Cümbüş 18 Temmuz’da Trump Sahne’de – Karaköy Mono

Türkiye’de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü sayılan Mahşer-i Cümbüş, tiyatroseverler ile buluşmaya devam ediyor.

Doğaçlama tiyatro, tiyatronun en zor alanlarından biri olarak dikkat çekiyor. Oyuncunun yaratıcılığının yanı sıra akan oyuna adaptasyonu, bir sonra gelecek sahnenin önceden planlaması gibi argümanlar doğaçlama tiyatronun temelini oluşturuyor. Doğaçlama tiyatronun da Türkiye’deki en etkin ismi hiç şüphesiz Mahşer-i Cümbüş.

2001 yılı Mayıs ayında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından kurulan Mahşer-i Cümbüş, aynı yıl Eylül ayında Ankara’da ‘Tiyatro Sporu’ gösterileriyle sahne hayatına başladı. Topluluk 2003 yılının ağustos ayında İstanbul’a taşınarak faaliyetlerini İstanbul’da sürdürdü. Mahşer-i Cümbüş kurulduğu günden bu yana başta büyük şehirler olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde sahne aldı ve festivallere katıldı. Kuruluşunun beşinci yılında kendi sahnesi Mahşer-i Cümbüş Hayalhanesi’ni açan ekip bugün kadar iki yüzün üzerinde Tiyatro Sporu, üç yüzün üzerinde de Beyin Fırtınası gösterisi yaptı. 

Ülkemizde Modern Doğaçlama Tiyatro’nun öncüsü sayılan Mahşer-i Cümbüş, 2007 yılında bir ilke imza atarak Türkiye’nin ilk doğaçlama şov programı Anında Görüntü Show’ imza attı. 

Topluluk pandemi süreciyle araya giren boşluktan uzun bir süre sonra 18 Temmuz’da Trump Sahne’de sahne alacak.