POLİSİYENİN EFSANE İSİMLERİ 3. KARA HAFTA İSTANBUL FESTİVALİ’NDE – Karaköy Mono

3. Kara Hafta İstanbul Festivali, 16-18 Kasım tarihlerinde polisiyenin başarılı isimlerini bir araya getirerek polisiye tutkunlarını ağırlayacak.


3. Kara Hafta İstanbul Festivali, kurulduğu günden bu yana “Sanata Evet” mottosuyla faaliyet gösteren DenizBank ana sponsorluğunda, 16–18 Kasım tarihlerinde, kitapseverler tarafından  Pera Palace Hotel Jumeirah’da düzenlenecek.

Önceki yıllarda Agatha Christie’nin doğumunun 125. yılı ve ünlü yazar Georges Simenon şerefine gerçekleştirilen Kara Hafta İstanbul Festivali’nin 2017’deki teması, 1955 yılında otelde konaklayan ve yarattığı efsanevi MI6 ajanı James Bond karakteriyle bir fenomen haline gelen Britanyalı yazar Ian Fleming olacak.

Pera Palace Hotel Jumeirah’da düzenlenecek festivale; dünyaca ünlü Anthony Horowitz, Charlie Higson, Shari Lapena, Jeffrey Moore, Vasillis Danellis, Cengiz Abdullayev gibi polisiye alanında uluslararası üne sahip yazarların yanı sıra; Ahmet Ümit, Alper Canıgüz, Cenk Çalışır, Rıza Kıraç gibi önemli Türk yazarları ve Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği de katılım gösterecek.

Komitesinde Doğan Hızlan, Ahmet Ümit, Adnan Özer, Metin Celal gibi Türk edebiyatının önemli isimlerinin yanı sıra Pınar Kartal Timer ve DenizBank Kültür-Sanat Danışmanı Perihan Yücel’i de bulunduran 3. Kara Hafta Festivali; “James Bond: Romandan Sinemaya”, “Polisiye ve Fantastik”, “Cinayetin Gizemi” gibi oturumlarla polisiye tutkunlarını ağırlayacak. Ayrıca Ömer Atakan’ın James Bond temalı parçalardan oluşan koleksiyonu da ziyaretçilere açık olacak. Tüm etkinliklerin halka açık ve ücretsiz gerçekleşeceği festivale dair tüm detaylar #blackweekturkey hashtag’iyle sosyal medyada paylaşılabilecek.

Festival ile ilgili bilgilere buradan* ulaşılabilir.