“Rugül Serbest” – Karaköy Mono

Ünlü Ressam Rugül Serbest’in Eserleri Hilton Istanbul Maslak’ta

Maslak bölgesinde birçok ihtiyacı karşılayan Hilton Istanbul Maslak, özel sanat alanında her ay pek çok değerli sanatçının solo sergisine ev sahipliği yapıyor.

Kasım ayının konuğu da ünlü ressam Rugül Serbest. Uluslararası üne sahip olan genç sanatçının resim dünyasında iz bırakan eserleri 15 Kasım’dan itibaren bir ay boyunca Hilton Istanbul Maslak’ta sergilenecek.

Hilton Istanbul Maslak sanat dolu günlerine devam ediyor. Otelin lobi alanında yer alan özel sanat köşesinde her ay pek çok değerli sanatçının solo sergisine ev sahipliği yapan Hilton otelinin Kasım ayı konuğu ünlü ressam Rugül Serbest. 15 Kasım’da başlayacak olan “Küçük Bir Dram” sergisi bir ay boyunca ziyarete açık olacak. Ziyaretçiler, bu özel sergide uluslararası üne sahip olan genç sanatçının eserlerini yakından görme imkânı bulacak.

Kadın kimliğine odaklanıyor

Ulusal ve uluslararası birçok etkinlikte yer alan Rugül Serbest, resimlerinde kendi bedenini biçim olarak kullanıyor. Çalışmalarında kadının toplumsal konumu, kadının kimliği ve imgesi gibi olguların üzerinde durmaya önem veriyor. Kendi vücudu üzerinden kendi dışındaki varlıklara ulaşarak sanatıyla içselleştiren Rugül Serbest’in yapıtları, modern toplumda yaşayan kadını yansıtıyor. Kurguladığı her kompozisyonda farklı bir kadını yansıtan Serbest, resmettiği kişiyi içselleştiriyor. Vücut dilini ve duygu durumlarını yansıtıyor ancak kılık değiştirmiyor, o oluyor.